El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dimecres que la seva formació està negociant amb el PP tenir un lloc a la Mesa del Congrés. El líder del partit d'ultradreta ha confirmat aquesta negociació i ha afegit que "ens conformem amb una vicepresidència". Es tracta del mateix lloc que van tenir la passada legislatura, també sent tercera força però, per aquell llavors, amb 52 diputats. En la mateixa línia, Abascal ha considerat que no seria "raonable" que Vox, sent la tercera força parlamentària, es quedés fora d'aquest important òrgan de la Cambra Baixa. "Això va passar recentment a Múrcia i esperem que el senyor Alberto Núñez Feijóo no es comporti com el senyor López Miras", ha denunciat el líder de Vox, que ha deixat clar que el seu partit no acceptarà cap "xantatge" pel que ha demanat al PP que "reflexioni". El que sí que ha garantit Abascal és que Vox no donarà suport a una hipotètica candidatura del PNB per presidir el Congrés en la votació de demà dijous.
"No, això no és possible. Nosaltres no podem de cap manera votar un partit nacionalista, va contra els nostres estatuts i va contra els nostres principis i això no passarà", ha assenyalat.

La nova portaveu de Vox

El líder de Vox també ha anunciat que l'exsenadora andalusa Pepa Millán serà la nova portaveu de Vox al Congrés en substitució d'Ivan Espinosa de los Monteros, que la setmana passada va renunciar a prendre possessió del seu escó. En declaracions al Congrés, Abascal ha subratllat la tasca de Millán com a senadora la legislatura passada, debatent amb el president Pedro Sánchez, i creu que el seu ascens demostra que a Vox "hi ha planter i hi ha equip". A més, ha insistit que la dimissió d'Espinosa de los Monteros només es deu a motius personals i familiars i que no té res a veure amb presumptes visions internes al si de Vox.

pepa millán vox europa press
Pepa Millán / Europa Press

La patacada de Vox

La retirada de la primera línia política del fins ara portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha provocat la reacció d'alguns dels qui van ostentar llocs de responsabilitat al partit, que han criticat la deriva de la formació liderada per Santiago Abascal. Dos dels més actius a xarxes socials després de conèixer-se la sortida d'Espinosa de los Monteros han estat Víctor Sánchez del Real y Rubén Manso, diputats de Vox en l'anterior legislatura i que es van quedar fora de les llistes per a les eleccions generals del 23 de juliol. Llavors ja van mostrar la seva sorpresa per aquest moviment i van deixar clar que no havia estat per decisió pròpia, encara que van evitar crítiques directes a Vox.