El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha defensat els indults als presos polítics i ha afirmat que no existeix la necessitat que hi hagi penediment per concedir-los.

"Que no hi ha penediment? I això qui ho demana? Això no és un exercici de la confessió, és un Estat de Dret. Si ho tornen a fer, l'Estat de Dret ha demostrat fortalesa per no permetre-ho una vegada i per descomptat per no permetre-ho la segona", ha sentenciat vantant-se de la repressió exercida contra el moviment independentista, que acumula 3.000 persones entre encausats, presos i exiliats.

Crítica al PP

Així ho ha manifestat aquest diumenge el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana durant la seva intervenció en Sevilla en un acte del PSOE centrat en el municipalisme. Ábalos també ha assegurat que el que el molesta al PP és que els faci el PSOE a l'exercici de Govern, cosa que, segons el seu parer, no poden assumir.

"Crec que no és que els indults en sí els molesti, no té sentit quan ells un dia en van fer 1.300", ha ironitzat afegint que aquell dia hauria d'estar establert al calendari com el Dia Mundial de l'Indult. "Els indults no els preocupen, menys quan es tracta dels seus per causes menors com la corrupció.

A més de defensar la legalitat dels indults i d'assegurar que el PP i els que estan contra de la seva concessió "no saben" de principi de legalitat, el dirigent socialista ha criticat que la dreta reclami el penediment dels futurs indultats.

"Per Espanya i per Catalunya"

Per això, ha asseverat que el govern espanyol ha de fer-ho "per Espanya i per Catalunya", per aconseguir la unitat des de la diversitat i la diferència. "El PP menysprea la diversitat i la diferència i centralitza el pensament", ha denunciat.

Ábalos ha insistit que els populars, amb el seu líder, Pablo Casado, al capdavant, "parlen d'Espanya des del menyspreu al fet català", encara que a continuació ha ironitzat amb la seva "desaparició política" en aquesta comunitat, en la qual són "testimonials", ha remarcat.

 

Imatge principal: El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Transport, José Luis Ábalos, a l'acte de Sevilla / Foto: Efe