Sembla que el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha oblidat que el seu partit va donar suport a l'aplicació del 155 del govern del PP després de l'1-O. I és que al socialista no li ha tremolat la veu per culpar els populars de l'independentisme, els quals, segons ell, van fer una "mala gestió" amb Catalunya. 

Per contra, ha posicionat el PSOE com l'encarregat d'encarar-ho ara "amb els propòsits de la cohesió social i territorial" i la "convivència entre iguals".

El PSOE, per l'Estat de Dret 

Així s'ha expressat el ministre en un acte de partit a València per celebrar els tres anys des que els socialistes van arribar a la Moncloa.

"Amb el govern del PP es va produir el referèndum il·legal i la declaració d'independència. Això va ser el resultat de l'absència de política, de la indolència, de l'època de l'hamaca i del pur, de pusil·lànimes", ha començat.

Segons ha defensat, "els desafiaments de l'independentisme" - en al·lusió a l'execució del referèndum i la declaració d'independència- es van produir en una situació "de debilitat" dels populars. Ara bé, considera que el PSOE sí "va tornar a estar a l'altura per Espanya i per l'Estat de Dret". 

En la mateixa línia, el ministre ha denunciat que després de la sentència dels presos de l'1-O, el PP no va mostrar "cap empatia, cap solidaritat ni cap corresponsabilitat" amb el govern espanyol. "Els agrada manifestar-se a la plaça de Colón" per "usurpar els símbols de tots", ha continuat.

Davant una "Barcelona incendiada"

Per ell, haver de gestionar de la sentència de Procés i veure "Barcelona incendiada" un mes abans d'haver de votar, fa el seu partit digne d'un reconeixement, atès que, les sentencies, "van sancionar fets que s'havien produït durant el govern de Mariano Rajoy" i, per tant, no estarien vinculades als socialistes. 

"A nosaltres ens toca gestionar aquesta mala gestió i encarar novament amb el propòsit de la convivència entre iguals, el de la cohesió social i territorial. Novament ens toca fer-ho, no és fàcil, però mai ens han tocat les tasques fàcils", ha assenyalat.

Al·lusió al cas Kitchen

En aquest punt, Ábalos ha destacat que ho faran "inspirats en els valors de la Constitució" i "respectant a la legalitat". 

"Em crida l'atenció que se'ns acusi d'il·legals, de no respectar la Constitució, un partit que ara mateix no sap què fer amb la imputació de María Dolores de Cospedal", ha dit en al·lusió directa al PP.

Pel que fa al  Cas Kitchen, el ministre ha subratllat que és "un cas sinistre que habilita o inhabilita algú a governar". "Estem clarament davant un atac a l'Estat de Dret, profund, perquè s'utilitzen forces policials en una tasca parapolicial per obstruir la seva acció", ha advertit.

Contra Pablo Casado

Finalment, el ministre també ha carregat contra el líder del PP, Pablo Casado, sobre el qual ha dit que "ho ha perdut tot fins ara, encara que sembli que no para de guanyar". 

"Últimament diu que guanya enquestes... Que les continuï guanyant i ens deixi les eleccions a nosaltres [...] L'única cosa de la qual treu pit és per Madrid, on ni tan sols se l'ha vist en campanya perquè la candidata així ho preferia que", ha concretat.

 

 

 

Imatge principal, José Luis Ábalos / Europa Press