Una hora després de l'aterratge d'emergència a l'aeroport de Barajas del vol d'Air Canada i quan els passatgers tot just baixaven de l'aparell, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, compareixia davant els mitjans per felicitar la tripulació, els equips d'emergències i per destacar la coordinació entre administracions.

"Com a país hem d'estar orgullosos de la capacitat de resposta", ha dit el ministre davant els mitjans de comunicació, en una compareixença que no ha durat més de 5 minuts i que ha servit per fer agraïments i per felicitar-se.

Ábalos ha seguit tot l'aterratge d'emergència des de la sala del gabinet de crisi. Passades les tres de la tarda, ha saltat l'alarma davant el problema tècnic d'una de les rodes del tren d'aterratge. El pilot ha decidit buidar el dipòsit de carburant per assegurar l'aterratge sense espurnes i, per això, ha anat fent voltes en cercle fins que a les set de la tarda ha decidit aterrar. Un aterratge sense problemes i amb els passatgers sans i estalvis.

"Hem de celebrar la bona traça del pilot i la tripulació", ha dit el ministre, que ha seguit elogiant la feina dels equips d'emergències i ha destacat la bona coordinació entre administracions com la Delegació del govern espanyol i la Junta de la Comunitat de Madrid.

Els passatgers estan bé, ha dit el ministre, sense donar més explicacions. 

La investigació ja està en marxa, però José Luís Ábalos no n'ha volgut donar detalls, més enllà que s'han recollit proves a la pista i estan en mans de la comissió d'investigació.

Es tanca així un dia a l'aeroport Barajas Adolfo Suárez que al matí ha hagut d'aturar alguns vols per la presència de drons a prop de les pistes. "Així són les coses. Al matí hem tingut problemes amb un dron", ha dit el ministre.

Amb Ábalos ha comparegut també el director de l'aeroport, José Antonio Álvarez, que s'ha limitat a subscriure tot el que ha dit el ministre i que ha volgut "felicitar tothom" per la bona feina. "S'ha activat el pla d'emergències i hem estat preparats", ha dit sense amagar que ha estat un dia "complicat" i que un cop han sabut els plans del pilot per buidar de combustible l'aparell i aterrar a Barajas, s'han centrat a atendre els passatgers i les seves famílies destacant que els passatgers "estan tots tranquils".

Arran de l'aterratge d'emergència i l'aturada de vols del matí pel dron ha quedat afectada la puntualitat en les sortides dels avions entre el 50% i el 70%.