El secretari d'organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha condicionat el diàleg amb Catalunya a que hi hagi una investidura al Congrés. En declaracions a la premsa, el ministre en funcions ha dit aquest dimarts que per reprendre el diàleg amb Catalunya, primer hi ha d'haver un govern espanyol que hagi passat per una investidura.

Ábalos ha respost així a la proposta que va fer el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, perquè el govern espanyol abandoni la "paràlisi" i reprengui el diàleg amb Catalunya, com preveu la declaració que tots dos executius van pactar al Palau de Pedralbes el passat 20 de desembre.

Durant un acte ferroviari a Barcelona, Ábalos ha apel·lat, novament, que no es bloquegi la possibilitat d'aconseguir una investidura de Pedro Sánchez i ha dit que, en aquests moments, no hi ha una altra alternativa que la del PSOE. El ministre, ha afegit que la forma de fer una agenda compromesa, valenta, que resolgui els grans desafiaments i també els problemes que tenim passa per tenir un govern "com més aviat millor".