Pablo Casado està "inhabilitat per governar Espanya". D'aquesta manera ha reaccionat el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, a la retòrica inflamada del líder del PP, que aquest dilluns des de Barcelona ha acusat Pedro Sánchez de tenir les "mans tacades de sang" per haver negociat amb Bildu i els partits independentistes catalans. Ha atribuït les declaracions al "deliri" i la "inconsciència".

"No sé si és conscient del que diu", ha assegurat Ábalos aquest dilluns des de Ferraz. Ha situat les paraules del dirigent conservador en un "crescendo", però ha lamentat que van encara "un pas més enllà" i que "només es poden justificar des de la més absoluta desesperació".

Per altra banda, el dirigent socialista també ha carregat contra Ciutadans. Ha ironitzat amb el lema de campanya d'Albert Rivera --"Vamos"-- per a dir que "van cap a la quarta o la cinquena posició", i ha lamentat que mantinguin el seu cordó sanitari al PSOE de Pedro Sánchez. "Si ells diuen que no, doncs és que no", ha indicat.

Rivera hauria de “fer un repàs” a la Constitució

Sobre la proposta de Rivera de crear una assignatura “obligatòria i troncal” de Constitució espanyola, el ministre de Foment ha aprofitat per recomanar-li que “faci un repàs” de la norma suprema espanyola. Malgrat tot, ha dit que està “molt bé” ensenyar la Constitució, però no només això, sinó també l’ordenament comunitari i internacional o la Declaració Universal dels Drets Humans. En aquest sentit, ha recordat que l’assignatura d’Educació per a la ciutadania ja complia aquesta funció, però que la dreta “va aconseguir fer-la desaparèixer”.

Debats electorals

Pel que fa als debats electorals, Ábalos ha explicat que Pedro Sánchez participarà en algun debat, però que encara no s’ha decidit a quin, si el d’Atresmedia amb Vox inclòs o el de Televisió Espanyola sense el partit ultra. La decisió serà presa i comunicada aquesta mateixa setmana.