El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha advertit aquest diumenge al migdia a la resta de comunitats autònomes que si a partir del 28-A les dretes governen Espanya, voldran estendre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució fora de Catalunya, perquè pretenen "recentralitzar" l'estat. Per la seva banda, la candidata del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha assegurat als independentistes que només hi haurà "o diàleg dins la llei, o diàleg dins la llei".

En la festa del militant del Vallès Occidental Sud, a Ripollet, Ábalos, Batet i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, han reivindicat l'obra de govern de Pedro Sánchez en aquests últims deu mesos i han alertat del suposat perill que les eleccions al Congrés les guanyin les dretes de PP, Cs i Vox.

Per la seva banda, Miquel Iceta ha dit que cal també un canvi a Catalunya i s'ha preguntat com pot ser que el president de la Generalitat Quim Torra "es faci una guàrdia personal" mentre falten policies als barris. També s'ha preguntat com pot ser que "si Catalunya té la situació, el clima, la gent, tot, fa set anys que no guanya una sola partida". Per això, ha instat els militants socialistes a buscar fins l'últim vot en les tres setmanes que queden per les eleccions espanyoles.