El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha mostrat una gran celeritat a respondre al problema que ha tingut Renfe a Extremadura, i ha demanat avui mateix comparèixer davant del Congrés dels diputats. 

"Sol·licitaré avui mateix la compareixença al Congrés per informar sobre el dèficit de les infraestructures i els serveis ferroviaris a Extremadura, les darreres incidències i les mesures que s'han posat en marxa per a la solució i prevenció", ha indicat.

La gran celeritat d'Ábalos a respondre sobre els problemes de Renfe a Extremadura contrasta amb el fet que encara no ha comparegut per l'accident a Rodalies a Vacarisses (Bages) al novembre per una esllavissada, on va morir un passatger i sis més van resultar ferits. 

D'aquesta manera ho ha indicat el diputat d'ERC al Congrés Joan Margall. "Ministre, vam demanar la teva compareixença per l'accident a la R4 de Rodalies fa mes i mig i encara estem esperant", ha assenyalat.

En el cas d'Extremadura no es va produir cap víctima, i el problema va ser que un tren de Renfe es va avariar i 163 passatgers van quedar penjats a meitat de trajecte durant quatre hores.