Un 66% dels inscrits a les primàries del Partit Popular ha votat a les 18h, segons dades oficiales del Comitè Organitzador del Congrés. Aquesta dada suposa més de la meitat dels 66.384 afiliats que estaven al corrent de pagament i es van enregistrar per decidir el futur líder de la formació, és a dir, un 7% dels suposats 860.000 afiliats de què sempre havien presumit des de la formació conservadora –dels quals ara es dubta. 

Els resultats no permeten vaticinar pel moment quin dels sis contendents surt beneficiat d'aquesta participació –María Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría, Pablo Casado, José Manuel García-Margallo, José Ramón Hernández i Elio Cabanes–. Els col·legis es tancaran cap a les 20:30h, hora peninsular, i els resultats es podrien conèixer cap a les 23h a la seu oficial del PP, des d'on ho segueixen els equips de campanya de les sis candidatures.

Només es coneix que a les 14h la participació era del 35%, en unes primàries on la incertesa s'apodera d'un partit acostumat al cop de dit.