El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha difós a través de Twitter els que creu que són els cinc punts estratègics indispensables a seguir després dels escrits d'acusació de la Fiscalia en els que demana les penes màximes pels presos polítics.

El primer que creu el diputat republicà que s'ha de fer és estar "mobilitzats" per la situació dels presos i els exiliats. Afirma que "no s'ha de negociar els pressupostos" sinó es produeix una "retirada de les acusacions". En tercer lloc insisteix en seguir amb el "diàleg per fer inevitable la democràcia i el referèndum". El quart punt apel·la a "enfortir la unitat d'acció independentista" i també a la "convergència amb autodeterministes". Per últim, demana "donar suport al Govern de Torra i Aragonès".

Correcció polèmica

No obstant, originàriament aquests cinc punts eren sis. El republicà ha esborrat el tuit original deu minuts després de fer-lo i n'ha fet un de nou. La diferència més significativa és que Tardà ha eliminat la idea de "no abandonar el Congrés ni el Senat", petició que en les últimes hores havia estat feta per diverses personalitats, com és el cas de la comunicadora Pilar Rahola. L'altra diferència és que en el primer tuit de Tardà hi constava "no negociar els pressupostos" sense cap condició. És en la correcció posterior que ha acabat afegint "sense retirada de les acusacions".