Comença el dilluns 3 de juliol i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats del món de l'esport, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Els aldarulls van a la baixa a França 

França viu la sisena nit consecutiva d’aldarulls arreu del país per la mort d’un jove de 17 anys abatut per un policia. Avui, en ciutats com Lió s’hi han sumat militants d’extrema dreta per protegir, diuen, “el país dels atacs d’aquells que no se senten francesos”. A hores d’ara, només hi ha confirmats una vuitantena de detinguts, que evidencien que baixa la intensitat de les protestes. 

2. Enquestes 23-J: victòria del PP, amb incertesa pel que fa als pactes

Aquesta setmana comença oficialment la campanya electoral de les eleccions generals. I també el joc de les enquestes. Tots els sondejos que avui surten publicats en diversos mitjans coincideixen que el PP s’emportaria la victòria, però hi ha incertesa sobre si la dreta sumaria. Mentre l’enquesta d’El País augura que hi podrà haver una alternativa liderada pel PSOE, l’ABC o El Español asseguren que la dreta aconseguiria la majoria absoluta.

3. Acord entre el govern català i espanyol per a la B-40 a canvi d'obres per 914 milions

La Generalitat i el govern espanyol han desbloquejat els projectes de la B-40 i de diverses infraestructures, entre els quals hi ha millores a l'N-260, l'Eix Pirinenc, les connexions a l'N-2 al Maresme o a les autopistes AP-2 i AP-7.  Es tracta d’obres que ERC va negociar amb el PSOE per incloure-les als pressupostos de l'Estat i tenen un valor de 914 milions d’euros. 

4. Canvi de temps a la vista

Aquest dilluns arriba un canvi de temps que portarà pluges tota la setmana. De moment, avui s’esperen fortes tempestes a partir del migdia i ja s’ha activat l’avís per intensitat de pluja en 13 comarques. Les trombes d’aigua afectaran especialment les comarques de Girona, Osona i el Vallès Oriental. També hi haurà tempestes a la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

5. Inflació i vacances: quines són ara les destinacions més barates? 

Ja ha començat el juliol i encara no tens clar on anar de vacances? T’expliquem quines són les destinacions de viatge més afectades per la inflació aquest estiu. Espòiler: Itàlia i Irlanda són de les que més s’han encarit. Consulta la llista completa a ElNacional.cat.