Comença el dimecres 5 de juliol i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats del món de l'esport, no et perdis res i només en uns minuts!

Dia clau per a la immunitat de Carles Puigdemont

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) es pronuncia avui sobre la immunitat de Carles Puigdemont. El tribunal ha de decidir si li manté la immunitat com a eurodiputat que és o bé permet al jutge Pablo Llarena que emeti una nova euroordre de detenció. La decisió se sabrà a partir de dos quarts de deu, i es podrà seguir en directe a través d'ElNacional.cat.

El PP vol carregar-se la immersió en català i recuperar el delicte de sedició

El programa electoral del PP inclou la desaparició de la immersió lingüística i que el castellà sigui la llengua vehicular a l’escola. Alberto Núñez Feijóo també proposa que convocar referèndums de manera il·legal sigui castigat amb penes de presó, que la sedició torni a ser delicte així com l’enduriment de les condicions per concedir indults.

Matí i migdia de calor, tarda de pluges a mig Catalunya

Aquest dimecres farà sol i calor moderada, però acabarem amb ruixats i tempestes a moltes comarques a la Catalunya Central, Pirineu, Prepirineu, comarques de Lleida, interior de Girona i a les Terres de l'Ebre. I és que avui creixeran nuvolades que ja podrien deixar algun primer xàfec aïllat durant el matí i que, a la tarda, descarregaran a molts pobles i ciutats de l'interior.

Premiat un reportatge d'ElNacional sobre el càncer de mama masculí

El reportatge interactiu d'ElNacional.cat "Càncer de mama a les fosques: els homes també tenen pits", ha guanyat el Premi Boehringer Ingelheim al Periodisme i Divulgació en Salut. És un article fet per Nicolàs Tomàs, Montse Giralt i Laura Cercós i recull els testimonis de diversos homes que relaten com van enfrontar-se a la manca d’informació i referents en ser diagnosticats amb càncer de mama.

Torna Meyba, la mítica marca esportiva del Dream Team

El diari On Economia publica avui que torna la marca de roba esportiva Meyba, que durant anys va ser la indumentària oficial del Barça i concretament la temporada en què va guanyar la primera copa d’Europa. De moment Meyba tornarà amb una línia de roba de bany i com a patrocinador de la Unió Esportiva Sant Andreu.