Comença el dimarts 26 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Matí intens al Parlament i al Congrés

A les 10 arrenca el debat de política general al Parlament i a les 12 el debat d’investidura al Congrés. Es preveu que Pere Aragonès faci un llarg discurs en què haurà de plantejar amb quins suports compta per afrontar el què queda de legislatura catalana.

2. Alberto Núñez Feijóo s’enfronta a una investidura fallida

A Madrid, Alberto Núñez Feijóo farà un discurs d’investidura on s’oposarà a la llei d’amnistia, però també proposarà mesures econòmiques i socials. Tots dos discursos, el d’Aragonès i el de Feijóo, es podran seguir en directe en un programa especial que comença a les 10 a ElNacional.cat.

3. El govern espanyol, optimista amb l'oficialitat del català a Europa

El ministre d’Afers Estrangers, José Manuel Albares, assegura que l'oficialitat del català a Europa està ben encarrilada perquè cap estat membre de la Unió s’hi ha oposat. Avui precisament se celebra el dia europeu de les llengües amb protagonisme a Brussel·les pel català.

4. El piromusical posa punt final a una Mercè multitudinària

Amb temes de Rosalia, Bad Bunny o Ryuichi Sakamoto, un piromusical de 25 minuts de durada ha tancat les festes de la Mercè de Barcelona. Es calcula que en els quatre dies de festa major, un milió de persones han participat en els diferents actes.

5. Temps estiuenc i monòton

Continua la monotonia al temps, amb dies amb temperatures pròpies de l’estiu i nits més fresques arreu del país. Es preveu que aquesta sigui la tendència durant tot el que queda de setmana.