El refrany diu que setembre, o seca les fonts, o s'emporta els ponts. Al clima mediterrani és habitual els contrastos i els extrems. Sovint passem de la sequera a les inundacions i viceversa. Tal dia com avui fa 61 anys, els aiguats del Vallès del 1962 deixaven unes riuades catastròfiques i actualment el panorama meteorològic no pot estar més als antípodes: anticicló infinit, temps monòton, sol, sequera de tres anys i calor per les dates. No hi ha ni rastre de la pluja fins ben començat el mes d'octubre i precisament aquesta és l'època de l'any estadísticament més plujosa. Ara governa la calma, però encara queda molta tardor i els fenòmens extrems tornaran tard o d'hora, quan torni la pluja haurem d'estar preparats i ben previnguts:

 

La calor treu el nas

En un tres i no res s'ha esfumat la refrescada del cap de setmana. Un anticicló que transporta masses d'aire càlides i estables ha revifat l'estiu i les altes temperatures tindran corda per molts dies. Dimarts radiant amb només alguns núvols baixos decoratius al camp de Tarragona, el prelitoral de Barcelona i punts de muntanya. De bon matí també es podrien formar algunes boirines al pla de Bages, el Moianès o la plana de Vic. No plourà enlloc i el sol serà el protagonista del dia. El vent bufarà feblement, la temperatura no presentarà grans variacions i l'ambient serà força suau durant el dia, mentre que encara refrescarà a l'interior i les valls del Pirineu durant les nits.

Temps monòton i estiuet de Sant Miquel

La predicció del temps a mitjà termini anuncia una setmana 100% anticiclònica per un escut d'altes pressions que desviarà les borrasques cap als països nòrdics d'Europa. Temps monòton a Catalunya amb sol i només algunes pinzellades de núvols prims que entre dimecres i dijous deixaran el cel enteranyinat. El pròxim cap de setmana tornarà a ser d'allò més plàcid i esplèndid, podreu fer activitats, excursionisme o anar a les platges sense preocupar-vos per la meteorologia. La temperatura anirà pujant cada dia una mica progressivament i a partir de divendres l'ambient tornarà a ser de ple estiu amb màximes de 30º a 35ºC a bona part del territori i nits tropicals a la costa.