Comença el dimarts 20 de juny i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca la teva jornada amb la selecció de notícies essencials del dia d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats del món de l'esport, no et perdis res i només en uns minuts!

1. PP i Vox pacten a les Balears i fulminen el català

Després del País Valencià, tot està a punt perquè PP i Vox també pactin a les illes Balears. Com a pas previ, els populars han cedit a l’extrema dreta la presidència del Parlament. El pacte inclou, diu el text, mesures contra la implantació del català a les Illes i especialment a l’ensenyament.

2. Xiulada a Jaume Collboni, Sirera vol governar-hi

En un dels seus primers actes en públic, el nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat rebut amb una forta xiulada i també algun aplaudiment al Liceu, on se celebraven els 30 anys de l’escola de músics del Raval. Paral·lelament, el líder del PP a Barcelona, Daniel Sirera, no descarta entrar al govern municipal després del 23-J. Ho diu en una entrevista a El Periódico.

3. El preu dels aliments trigarà a baixar

El preu dels aliments i dels productes associats al lleure i al turisme seran els que baixaran més tard de manera que la cistella de la compra continuarà sent cara durant mesos. Ho diu l’informe del Banc d’Espanya que avui analitza el diari On Economia.

4. Nits de xafogor, dies de calor i alguna tempesta al Pirineu

Si aquesta nit ha costat dormir és normal. Bona part de la costa ha viscut una nit tropical, és a dir, per sobre dels 20 graus. Aquest dimarts continuen les temperatures altes amb xifres que a Lleida i Girona passaran dels 30 graus i a Barcelona i Tarragona s’hi acostaran. Tempestes de tarda a punts del Pirineu.

5. Gundogan i Sergi Darder, al punt de mira del Barça

El migcampista del Manchester City, Ilkay Gundogan, decidirà aquesta setmana si renova pel seu equip o bé fitxa per algun altre club amb el Barça com a principal candidat. El club blaugrana també està contemplant el fitxatge de Sergi Darder, que si no hi ha cap canvi jugaria amb l’Espanyol a Segona Divisió.