L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat rebut aquest dilluns al Gran Teatre del Liceu amb una contundent xiulada, en un dels seus primers actes públics des que ocupa el càrrec. El nou batlle de la ciutat ha assistit a la celebració dels 30 anys de l'Escola de Músics del Raval i, quan l'han presentat perquè pugés a l'escenari a fer un discurs, el públic l'ha rebut amb una forta escridassa i algun tímid aplaudiment. Després d'aquesta mostra de rebuig, Collboni ha pogut intervenir amb un discurs on ha defensat la feina feta per aquest centre del barri del Raval.

Si bé la xiulada ha estat curta, l'alcalde ha hagut d'insistir per poder parlar, mentre encara s'escoltaven alguns retrets dels assistents. Una vegada ha tingut la paraula, Collboni ha començat el seu discurs agraint la tasca de l'Escola de Músics del Raval "durant aquests 30 anys". "No m'he volgut perdre aquesta ocasió per saludar-vos als professors i professores, als nois i les noies d'un barri tan important com és el del Raval", ha afirmat. 

L'alcalde ha destacat que aquest centre de música demostra que "l'accés a la cultura no ha d'estar condicionat per l'origen social, ni per l'origen de classe, ni per la procedència". També ha apuntat que la cultura "es crea col·lectivament" i que l'Escola de Músics del Raval n'és "un clar exemple". Per a Collboni, la tasca d'aquest centre és important perquè "reforça les polítiques de cohesió social, tan necessàries com són en un barri com el del Raval".

Escridassada a la plaça Sant Jaume

Aquesta no és la primera escridassada que rep Jaume Collboni des que va ser nomenat alcalde de Barcelona aquest dissabte. De fet, el mateix dia de la investidura ja va ser rebut entre xiulets a la plaça Sant Jaume, quan els regidors es van traslladar fins al palau de la Generalitat per saludar el president Pere Aragonès. El batlle, que anava acompanyat per guàrdies urbans amb vestit de gala, va haver de caminar entre crits de "botifler, botifler".

Aquest dilluns, s'ha viscut una imatge similar, en aquest cas al Gran Teatre del Liceu. Collboni ha començat així la legislatura al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona, després de rebre el suport dels comuns i el Partit Popular en la investidura, desbancant Xavier Trias, que havia estat la llista més votada a les eleccions municipals. Amb l'alcalde socialista, el PSC torna a governar a la ciutat de Barcelona després de dotze anys.