El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és per molts un desconegut. El seu nom no havia sonat a cap travessa. Tot i ser el fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) de les comarques gironines els anys vuitanta, va deixar la política aparcada durant dues dècades per dedicar-se a la seva vocació: el periodisme.

Puigdemont va néixer el 1962 a Amer (la Selva), en una família de vuit germans de tradició pastissera. Aquests són alguns dels seus trets personals:

1. El seu usuari de Twitter 'KRLS' fa referència a la signatura del rei Carlemany.

2. Viu a 250 metres de l'Ajuntament. El municipalisme l'ha fet proper a la gent.

3. Va tenir un iPhone abans que Apple el comencés a vendre a Europa, i és un dels primers usuaris de Twitter a Catalunya. La seva activitat a les xarxes ha fet que li recuperin alguns tuits polèmics.

4. Serà el quart president de la Generalitat sortit d'Amer, vila de la Selva de 2.200 habitants. L'han precedit Francesc de Giginta, en el trienni 1566-1568, Miquel d'Alentorn i de Salbà (1635-1637) i Andreu Pont d'Osseja (1647-1649).

5. És de família pastissera, especialitzats en borratxos de ratafia. A la família Puigdemont encara conserven la recepta del besavi Carles, del 1920.

recepta ratafia