El Govern creu que la mort de la veïna de Reus, que vivia en una situació de pobresa energètica, es podria haver evitat. És el que es pot extreure de les paraules del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, a RAC1, on ha recordat que hi ha un procediment disponible per evitar els talls de subministrament a les famílies en situació d'especial vulnerabilitat. De fet, el conseller ha assegurat que li consta que s'han realitzat unes 35.000 actuacions fins al moment en relació a aquest dret reservat per a evitar situacions com la de la víctima mortal de Reus.

Baiget ha assenyalat un parell de circumstàncies que, segons ha pogut saber, explicarien el trist desenllaç: la probabilitat que la companyia elèctrica no va seguir amb el procediment que estableix la Llei de Pobresa Energètica i la situació familiar de la dona.

Ha recordat que les companyies d'abastiment d'aigua, llum i gas estan obligades a informar a serveis socials abans que es realitzi el tall de subministrament i, és més, ha assegurat que en cas que no s'hagi complert la legislació "s'haurà de sancionar". El conseller s'ha mostrat convençut que, en termes generals, la llei s'està complint, tot i que reconeix que no és així en tots els casos. "Si no, no tindríem denúncies", ha assegurat.

D'altra banda, ha volgut reiterar que les famílies amb una situació de vulnerabilitat poden acollir-se al dret per tal que la supressió del servei no es faci efectiva, una petició que no va realitzar la família afectada.