El 30% dels afiliats amb dret a vot del Partit Popular ja han emès el seu vot per decidir la presidència de la formació. Els candidats, María Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría, Pablo Casado, José Manuel García-Margallo, José Ramón García Hernández i Elio Cabanes, ja han votat i han apel·lat la “unitat” del partit.

Segons la direcció, a la una del migdia havien votat aproximadament el 30% dels 66.706 afiliats que ho poden fer (els que tenen al dia la quota i s’han apuntat al procés, és a dir, el 7,6% del cens). El resultat se sabrà previsiblement aquesta nit un cop fet el recompte de les 1.096 meses.

El nou president del PP es decidirà en un sistema de primàries on 66.706 afiliats designaran aquest dijous els dos precandidats que arribaran a la final al congrés extraordinari dels dies 20 i 21 de juliol, on 3.184 compromissaris decidiran finalment el nom del nou president o presidenta. Només en el cas que aquest dijous un dels candidats assolís aquest dijous més del 50% dels vots, fos elegit a la meitat de les demarcacions i superés en 15 punts el seu perseguidor podria assistir com a candidat únic al Congrés.