Més enllà de testimonis i campanyes, posar xifres a la violència masclista serveix per evidenciar la cruesa d'aquesta xacra des de la fredor de les dades, aparcant qualsevol mena de morbositat. Al llarg de 2019, els Mossos d'Esquadra han tramitat 2.498 denúncies per abús o agressió sexual a Catalunya. És el nombre més alt dels últims cinc anys. 

La mitjana és demolidora, a raó de 7 denúncies cada dia de 2019. Les dades desglossades són 1.531 per abús i 967 per agressió sexual. 

Així ho ha fet públic el conseller d'Interior durant la inauguració de la jornada sobre delictes contra la llibertat sexual que promou el seu departament. Tot i l'elevat volum de casos denunciats, Miquel Buch ha constatat que encara hi ha massa víctimes silenciades. Per això ha animat "les dones a denunciar", perquè "només denunciant podrem fer la nostra feina millor". 

El cos de Mossos tindrà a partir d'ara una unitat específica contra les agressions sexuals, precisament per fomentar que les víctimes s'atreveixin a fer el pas i perdin la por de denunciar els seus agressors. 

Aprofitant la jornada, Mossos ha difós un vídeo-denúncia que porta per títol 'La culpa no és teva'. Recull el testimoni de la Júlia, la Sònia i la Marta, tres víctimes d'agressió sexual que han triat no seguir amagant-se i que narren com és la vida després d'una violació.