Les universitats públiques catalanes han viscut una jornada amb una baixa activitat acadèmica aquest divendres després que la majoria d'estudiants hagin optat per participar en les mobilitzacions previstes.

La majoria de professors ja havien avançat o posposat les classes en previsió de l'alt seguiment de les protestes.

A la Universitat de Girona s'havia convocat una vaga de dues hores, de 12.30 h a 14.30 h, però tot i això la majoria de classes d'aquest matí no s'han fet. D'altra banda, els treballadors que han arribat al centre han pogut fer les seves tasques amb normalitat. Des del rectorat també han apuntat que part del personal ha arribat tard o no ha arribat a causa dels múltiples talls a les carreteres gironines. 

A la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha viscut un matí de calma després que els alumnes hagin secundat la crida del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, que els convocava a manifestar-se a Barcelona. 

La Universitat de Barcelona també s'ha afegit a la vaga. Les diverses facultats de Barcelona han estat més buides del que és habitual després que els sindicats d'estudiants hagin cridat a afegir-se a les mobilitzacions del carrer. 

L'equip de govern de la Univeristat de Barcelona ha decidit mantenir la programació d'activitats acadèmiques. Ara bé, per assegurar el lliure exercici del dret de vaga i evitar afectacions negatives fruit de possibles incidències en la mobilitat, havia demanat al professorat que s’ajornessin totes les activitats acadèmiques avaluables o que requerissin assistència obligatòria.

El col·lectiu Unis per la República també havia convocat els estudiants a no anar a classe i sortir al carrer.