La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha replicat al Partit Popular i Ciutadans que en la reunió entre governs d'aquest dijous no hi va haver ni rendicions ni humiliacions. "Som aquí perquè és la nostra responsabilitat", ha defensat en una entrevista a Ser Catalunya, i tot seguit ha qualificat de "lògica" la trobada entre presidents. 

Preguntada pels talls de carreteres en protesta a la reunió del Consell de Ministres a Barcelona, Calvo ha assegurat que entén que hi hagi ciutadans que pensin que la trobada no s'hauria de fer, però ha defensat el dret del govern espanyol a fer-la: "Som al nostre país fent la nostra feina", ha dit. Així mateix ha assenyalat que hi ha d'haver un equilibri entre llibertat d'expressió i seguretat.

Calvo ha situat les reunions d'aquest dijous en la "normalitat institucional" i ha defensat que ha estat un "moment important". Per la vicepresidenta la situació no és fàcil i "no es pot respondre per un cop de radicalitat per cap dels extrems". De fet, la seva recepta demana diàleg, i ha assenyalat que la sortida democràtica s'ha d'emmarcar en l'estat de dret. "A Catalunya hi ha un moviment independentista i no es pot afrontar amb extrems ni amb ceguesa", ha conclòs.