La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha criticat que el govern de Pedro Sánchez "miri cap a una altra banda" davant els "actes il·legals" contra el Consell de Ministres que tenen lloc avui a Barcelona. L'acusa d'"empassar-se" els "mantres" separatistes i d'haver permès un tracte de favor al president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió d'ahir. 

En una entrevista a RNE, Arrimadas ha dit que "els actes il·legals" han afectat molts ciutadans de Catalunya. Alhora, ha especificat que els talls de carreteres són "il·legals" i ha criticat que són "indiscriminats" i perjudiquen milers de ciutadans. 

"Em preocupa que això ho haguem normalitzat. Catalunya està en una situació de caos institucional. No s'hauria de donar per fet que des del govern espanyol no es digui res davant la convocatòria d'actes il·legals per tallar les carreteres", ha assenyalat Arrimadas. 

La trobada entre Torra i Sánchez

Respecte a la trobada d'ahir entre Sánchez i Torra, la líder de l'oposició a Catalunya ha qualificat "d'humiliació com la copa d'un pi" als espanyols. Així, ha criticat que Torra tingués "honors d'Estat" i ha acusat Sánchez de "fer seus els mantres separatistes" i "premiar" l'independentisme amb "fotografies". 

Sobre el comunicat conjunt que van emetre després de la reunió al Palau de Pedralbes i en què es va acordar mantenir les vies de diàleg entre els dos executius, Arrimadas ha lamentat que l'independentisme "hagi guanyat" davant el govern espanyol i critica que s'ha imposat la idea que hi ha un diàleg entre Espanya i Catalunya. 

"No és un problema entre Catalunya i Espanya sinó entre catalans. Aquesta reunió dona la raó al nacionalisme, ja que assumeix que aquest és un problema estrictament polític, quan hi ha hagut violacions jurídiques", ha acabat.