El secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana s'ha reunit per última vegada aquest dissabte a Sitges abans de les eleccions que l'entitat celebrarà el pròxim 17 de març. Avui s'han fet públiques les 141 candidatures a l'òrgan de govern de l'entitat sobiranista. 

El secretariat de l’ANC està format per 77 membres, per tant gairebé la meitat dels candidats no podran entrar-hi. Un cop constituït el secretariat s'escolliran el president i els principals càrrecs directius. 

Per ara ja s'han postulat tres candidats a la presidència: el cap de comunicació de l’ANC, Adrià Alsina, el vice-president del Cercle Català de Negocis, David Fernàndez, i el president del CIEMEN, David Minoves. Aquí pots consultar els noms dels 141 candidats per formar part del secretariat de l'entitat.

En aquesta darrera reunió que s'ha celebrat avui, l'ANC ha considerat que la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) "serà molt profitosa" per poder tirar endavant el ple d'investidura de Jordi Sànchez. El vicepresident Agustí Alcoberro, ha afirmat que "cal portar la via judicial a l'àmbit europeu en tots els casos i aquest era un cas claríssim".