El 12 d'octubre, festa nacional d'Espanya, se celebra a moltes parts del món amb festes aparentment organitzades per les ambaixades, però en realitat, finançades per grans empreses. En concret, el govern espanyol ha subscrit 371 acords per aconseguir patrocini privat de gairebé 600.000 euros per a les celebracions d'aquesta festivitat en les ambaixades.

Així ho avança aquest dijous El Independiente, que assegura que es tracta majorment d'empreses espanyoles encara que també n'hi ha estrangeres, i entre elles hi ha gegants de l'Ibex 35 però també petites companyies locals.

Sempre segons el mitjà citat, es tracta de festes previstes en llocs destacats -museus, hotels...- de capitals com Budapest, Seül, San Salvador, Kuala Lumpur, Port-au-Prince, Pequín, Nairobi, Lima, Sídney, Yaoundé, l'Havana, Nova Delhi, Pretòria, Zagreb o Libreville. També hi haurà celebracions en ciutats que no són capitals, com Miami, Houston, Casablanca, Agadir, Mumbai, Xangai. Fins i tot a Hong Kong.

Indra, la principal contribuent

Entre alguns exemples destaca l'aportació d'Indra. El grup tecnològic i de defensa esponsoritzarà festes en diversos punts del món -Nova Delhi, Dakar, Bangkok, Oslo...- per un valor de 40.260 euros.

Laliga, Azadea -grup que gestiona franquícies de botigues de moda a l'Orient Mitjà amb marques com Mango o Bershka-, FCC, Everis, telefònic, CAF o Acciona són altres de les entitats i empreses que participen en aquests patrocinis.