El diputat finlandès Mikko Kärna ha rebut més de 10.000 postals i cartes de Catalunya i altres parts del món que demanen la "solidaritat" de Hèlsinki en la "seva lluita per la independència d'Espanya" i el respecte de "drets bàsics". Segons ha explicat Kärna a l'ACN, la crida perquè les persones que ho volguessin li fessin arribar missatges va començar fa només tres o quatre setmanes, després del pas de Carles Puigdemont per la capital finlandesa.

"El missatge és clar: Catalunya vol ser un estat independentment i vol el respecte que es mereix de l'estat espanyol", ha assegurat Kärna en un comunicat. Segons ha explicat a l'ACN, la idea és poder fer una obra d'art amb tota la correspondència que li han fet arribar milers "d'amics de Catalunya" les darreres setmanes. La peça, ha dit, servirà per "mostrar" al públic el missatge que els catalans tenen per a Europa i serà creada per un artista català que resideix al país nòrdic. Sobre el lloc de l'exposició i la forma de l'obra encara no se'n coneixen els detalls.

Amb més de 10.000 cartes i postals a l'esquena, el diputat del Partit de Centre demana ara al govern d’Hèlsinki que actuï "de manera pacífica per resoldre la situació a través de la negociació"."Confio que Finlàndia, dirigida pel ministre d'Exteriors Soini treballarà perquè els estats de la UE estiguin plenament compromesos amb els tractats fundacionals i els valors fonamentals com la democràcia, els drets humans, o les llibertats bàsiques", recull el comunicat. Segons ell, Espanya no defensa aquests valors i la situació a Catalunya és "crucial" pel futur de la UE.

Mikko karna postals ACN

El diputat també ha valorat que és molt "confús" que Brussel·les intenti mantenir-se en "silenci" quan es tracta de Catalunya quan "fins i tot organitzacions que defensen els drets humans han condemnat accions espanyoles i hi ha procediments judicials les Nacions Unides contra Espanya".