No hi ha justícia', aquest ha estat el lema escollit per més de 100 organitzacions de tot l’Estat espanyol per denunciar “la clara vulneració de drets en diverses sentències del Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional utilitzant una interpretació abusiva de la llei”.

Per aquest motiu, aquest centenar d’organitzacions s’han citat el pròxim dissabte 15 de desembre a les 13h davant del Suprem a Madrid per “denunciar la falta d’independència del poder judicial i la vulneració dels drets civils i polítics”. Entre els casos que han titllat "d'escandalosos" hi ha el de la Manada, l'empresonament dels joves d'Altsasu, el Castor o el procés penal contra els líders independentistes.

Entre les firmes que han donat suport a aquest moviment hi ha Joaquín Urías, exlletrat del Tribunal Constitucional, el president del El Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, Lluis Llach, l’exdiputat de la CUP David Fernández, la periodista Beatriz Talegón, el sindicalista de CCOO Ramón Gorriz i els parlamentaris Carles Riera (CUP), Miriam Nogueras (PDeCAT), Joan Tardà (ERC), Jon Iñarritu (EH Bildu), Raúl Camargo (Podemos), entre altres.

Pel que fa als partits polítics amb representació parlamentària que hi consten, de moment, hi ha ERC, el PDeCAT, la CUP, la Crida, EH Bildu, Izquierda Unida, el Bloque Nacionalista Galego i En Marea. La formació que encara no s’ha adherit és la liderada per Pablo Iglesias. “Podemos no hi és, encara, a nivell federal”, ha explicat a ElNacional Núria Camps, de Clams per la Llibertat, una de les associacions que s'han unit a la convocatòria. “Sí que s’hi ha adherit Podemos del País Valencià. De totes formes els partits van venint de forma progressiva, encara hi ha temps”, ha comentat.

Segons Camps, la plataforma té per objectiu “donar a conèixer tots els relats falsos que des de l’Estat s’estan construint i fer circular la informació tant a nivell nacional com internacional”. “Per exemple, volem penjar totes les proves que aconseguim per desmentir totes les falsedats, això pot servir pel judici del procés”, ha explicat.

Preguntada per quin serà el paper de la plataforma després de la mobilització a Madrid el 15-D, Camps ha assegurat que “un cop passi, decidirem, anirem pas a pas”.