Fa dies que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, esfulla la margarida de l'avançament de les eleccions autonòmiques en el País Valencià perquè coincideixin amb les generals del 28 d'abril, alguna cosa que, sobre el paper i segons les enquestes podria beneficiar els socialistes tant en les eleccions espanyoles com en les valencianes. Amb tot, Puig va afirmar ahir que prendrà la decisió "pensant sempre en els interessos dels valencians i les valencianes".

"Estem en un procés democràtic en el qual el que importa és que sigui la màxima gent la que decideixi el futur de la Comunitat", ha explicat Ximo Puig, qui va participar a la localitat castellonenca de Forcall en un acte d'homenatge als alcaldes i alcaldesses socialistes dels 40 anys de democràcia.

Amb tot, al president valencià se li acaba el temps per prendre aquesta transcendental decisió, ja que l'hauria de comunicar, com molt tard, aquest mateix dimarts, cinc de març, data límit per poder anunciar la dissolució de les Corts Valencianes i poder presentar-se el 28 d'abril.

En cas de no prendre cap decisió -descartada la possibilitat d'una data intermèdia-, la convocatòria electoral romandrà inalterable i tindrà lloc diumenge 26 de maig.