València, Sevilla, Palma i amb Valladolid a l'espera, són les ciutats que s'han postulat públicament per acollir la propera edició de la gala dels Goya, que organitza l'Acadèmia de Cinema i que per segona vegada en la seva història va sortir de Madrid el passat 2 de febrer per visitar la capital sevillana.

Fonts de l'Acadèmia han confirmat a Europa Press que la junta directiva de la institució es reunirà dimarts que ve 19 de febrer per primera vegada després de la celebració de la gala de Sevilla. En aquesta reunió s'avaluarà l'anterior cerimònia i podria abordar-se l'interès mostrat per diverses ciutats per acollir la següent.

L'Ajuntament de Sevilla ha estat dels primers a apostar per albergar la gala, intentant repetir després de "l'èxit" d'aquest any. Fonts del consistori sevillà han confirmat a Europa Press aquesta postura, en sentir-se "avalats per l'èxit de la gala" recentment celebrada.

Per la seva banda, la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, va destacar dilluns passat 11 de febrer la voluntat del consistori de "treballar de la mà del sector audiovisual per preparar una proposta sòlida que sigui capaç de competir amb altres ciutats candidates" a acollir la cerimònia.

Aquesta setmana vinent estan previstes reunions amb experts i professionals del sector audiovisual i membres de les acadèmies de cinema valenciana i espanyola. "Comptem amb una indústria audiovisual molt potent i creiem que seria una oportunitat per visibilitzar tot el que el sector està fent a la Comunitat Valenciana. Cal descentralitzar la cultura a Espanya i València ha de tenir un paper important", assenyalava.