La ministra d’Economia espanyola, Nadia Calviño, ha dit en una sessió de control al Senat que la Generalitat Valenciana no disposarà d’un segon múltiplex per que “l’espectre radioelèctric és un recurs finit i escàs, que ha de distribuir-se entre un nombre creixent de serveis, com els operadors radiofònics o la investigació científica’. Aquesta ha segut la resposta que ha donat a una pregunta del senador d’ERC Bernat Picornell.

Però, la reciprocitat entre TV3, À Punt i fins i tot, IB3 al País Valencià és possible amb els mitjans tècnics actuals encara que el govern espanyol no atorgue l’autorització per a disposar d’un equipament  tècnic que té un preu de mercat de seixanta mil euros.

 El múltiplex del que disposa la Generalitat Valenciana distribueix ara, per ara, un senyal d’Àpunt en HD – alta definició-, un altra senyal en SD -el que abans coneixíem con 625 línies- i  fa servir altres franges, en régim de concessió, un a la Conferència Episcopal, a través de Mediterráneo TV i un altre a Las Provincias TV, que ha llogat la llicència a Bom TV.

Les possibilitats per resoldre la reciprocitat amb TV3 i fins i tot IB3 son vàries: Per una part,  ja no té sentit mantenir un canal del múltiplex per enviar un senyal d’À Punt en SD, de baixa qualitat,  quan l’actual parc de televisors en HD, alta definició, ja és el 90%. Per aquest canal podrien entrar les emissions de TV3.

D’un altra banda, la Secretaria Autonòmica de Comunicació del la Generalitat Valenciana podria, amb la normativa a la mà, retirar- li al diari Las Provincias, propietat de Vocento, el canal que té atorgat per a emetre la seua pròpia programació, que no produeix i ha llogat a BOM TV. Per aquests canal del múltiplex podria entrar la programació d’IB3.

La resposta de la ministra d’Economía negant la possibilitat d’un segon múltiplex ha obert de nou el debat. Però la reciprocitat d’emissions entre  la nova televisió pública valenciana i TV3 és un compromís públic adquirit per l’actual President de la Generalitat Ximo Puig i el president de Les Corts Valencianes Enric Morera.