Intersindical Valenciana ha convocat hui una concentració a les portes del Palau de Justícia de València, per expressar el seu rebuig a les sentències que ha dictat el Tribunal Superior de Justícia  contràries al decret d’usos lingüístics a l’Administració Valenciana i al decret de plurilingüisme per al sistema educatiu valencià. Unes sentències que, des del punt de vista del sindicat, responen més a valoracions polítiques que no jurídiques i només poden ser qualificades d’antivalencianes, en anar, fins i tot, en contra de la jurisprudència del TSJCV mateix, del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional.

“Les sentències mateixes del TSJCV, dictades des de 2004, admeten que el nom de la llengua pot dir-se català o valencià i que això està d’acord amb la legislació; a més, s’ha omès la sentència 75/1997, de 21 d’abril, de Tribunal Constitucional. Uns fets que posen en evidència la manca de rigor jurídic de totes quatre sentències sobre el decret d’usos lingüístics. Sobre aquest assumpte, els serveis jurídics del Sindicat estan estudiant la presentació de recursos en contra de totes quatre sentències”

“Objectius polítics i no educatius”

Respecte del decret de plurilingüisme, afegeix el sindicat, “considerem positiva la providència del Tribunal Suprem que posa fi a la via judicial en contra d’un decret ja derogat i que deixa en evidència al TSJCV i a determinades entitats obstinades en mantindre la via jurídica oberta quan la Generalitat mateixa l’havia derogat. Un altre exemple que palesa com els recursos presentats per institucions i entitats tenien una finalitat política, en cap cas pedagògica ni educativa ni respectuosa amb els drets lingüístics de l’alumnat, en ser contràries al desenvolupament de la competència comunicativa en les dues llengües oficials i, com a mínim, en una llengua estrangera”

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat