Els tres partits integrants del pacte del Botànic PSPV, Compromís i Podem han signat l’acord que permetrà aprovar els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019. Hui, el ple del Consell els donarà els seu i vist i plau per que puguen ser remesos a Les Corts per al seu debat i aprovació definitiva.  

“Són uns pressupostos per a 2019, no parlem fins al maig, sinó de tot 2019. Per tant, seran els pressupostos de  la confluència de dues legislatures que tenen una mateixa vocació de reversió de la situació, de reparació", ha destacat el president Ximo Puig.

El document que han signat els líders dels tres partits del Botànic, Puig (PSPV), Oltra ( Compromis) i Estañ (Podem) recull 66 mesures concretes estructurades en 8 eixos. L'acord també recull un total de 15 lleis que els tres partits s'han compromés a tramitar i aprovar en les Corts abans de la seua dissolució obligada per la convocatòria electoral. 

13.000 milions per a polítiques socials

Dels comptes que presentaran aquest dimecres la vicepresidenta Oltra i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha transcendit que seran uns pressupostos que destinaran 13.000 milions d'euros a polítiques socials, com ara sanitat, educació, serveis socials, ocupació i habitatge, "la qual cosa suposa 2.300 milions d'euros més que en 2015, quan governava el Partit Popular", segons Puig.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha remarcat que el pacte assolit pel Consell "més estable" de la història de la Comunitat confirma també l'estabilitat de les forces polítiques que el sustenten. "Hem demostrat i seguirem demostrant que la pluralitat, el diàleg, el consens i la diversitat són més potents que la uniformitat i les imposicions". Es tracta d'un acord, en suma, "per al futur de la majoria de les valencianes i els valencians", ha indicat.

Per la seua part, el síndic de Podem, Antonio Estañ, ha subratllat que l'acord aconseguit facilita uns pressupostos que permeten avançar en el canvi i en la recuperació de drets i que també fomenten "un model productiu molt més estable". Per tant, ha afegit, "ens fan acabar aquesta legislatura de la millor manera possible i també deixar establertes les bases de la següent legislatura"

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat