El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que, si en el futur es demostra que en el partit hi ha hagut "alguna situació irregular, s'assumiran les responsabilitats", i ha demanat que s'"aclareixi fins a l'últim dels detalls" sobre el presumpte finançament il·legal del partit.

Puig s'ha pronunciat així en declaracions els periodistes sobre la investigació que duen a terme diversos jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid sobre el presumpte finançament il·legal del PSPV-PSOE i del Bloc entre els anys 2007 i 2011, originat arran d'una documentació que el PP va traslladar a la Policia. La investigació judicial oberta pel presumpte finançament il·legal del PSPV i el Bloc entre 2007 i 2011 analitza diversos contractes per un valor proper als tres milions d'euros que una empresa de comunicació valenciana va rebre de diversos ministeris del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Segons consta en documentació de la causa, a la que ha tingut accés diversos mitjans de comunicació, s'analitza el paper que va poder exercir en el presumpte finançament il·legal la firma de comunicació Crespo Gomar, adjudicatària també d'altres serveis per al PSPV-PSOE o ajuntaments governats per aquest partit. El delicte electoral comès suposadament per ambdues formacions hauria prescrit a causa del temps transcorregut (prescriu als cinc anys) però la investigació continua respecte als presumptes delictes de falsedat, prevaricació i malversació.

Per la seva part el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) es personarà en tots els jutjats d'Espanya que investiguen aquest presumpte finançament il·legal del PSPV-PSOE i del Bloc, segons ha declarat la secretària general del partit, Eva Ortiz.