El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha manifestat que la no-aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat és "una molt mala notícia" per al País Valencià, que deixarà de percebre més de mil milions d'euros, però també per a Espanya, perquè "hi ha més inestabilitat, que no ajuda per millorar les perspectives d'ocupació, que és la qüestió prioritària".

Ha considerat que tots els diputats valencians haurien d'haver posat "per sobre de l'interès partidista l'interès general" del País Valencià, perquè es pot discrepar en moltes coses, però si aquests Pressupostos "són millors que els del passat, el lògic és que hi hagués un acostament i una possibilitat d'esmenar-los fins i tot en el tràmit parlamentari".

A més, Puig ha reivindicat aquest dimecres que el president del Govern, Pedro Sánchez, és el que té "tota la legitimitat" i la capacitat per decidir sobre la data de convocatòria d'eleccions generals, "malgrat el soroll que s'ha muntat en els últims dies".

Sobre l'avançament o no de les eleccions generals, ha insistit que el president del Govern "prendrà la decisió que consideri més adequada", i ha considerat que s'ha "de caminar definitivament cap a una superació de la fronterització partidista i intentar millorar" la democràcia "de qualitat" que es necessita per avançar.

Preguntat sobre si una celebració dels comicis generals abans dels autonòmics podria perjudicar aquests últims resultats, Puig ha defensat que els valencians tenen "un espai de debat propi".