Ana Barceló Chico, advocada, diputada socialista i vicepresidenta segona en les Corts Valencianes, és la nova consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana després de la marxa de Carmen Montón al Govern de Pedro Sánchez.

Després de conèixer-se el nomenament la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, s'ha mostrat "perplexa" i "incrèdula" en haver-se assabentat de l'elecció de Barceló com a nova consellera de Sanitat pels mitjans de comunicació, segons han informat Europa Press fonts del seu departament.

Les mateixes fonts assenyalen que la portaveu del Consell veu bé i no té res en contra de la designació de la parlamentària socialista per rellevar a Montón després del seu nomenament com a ministra, si bé qüestiona que aquesta decisió s'hagi donat a conèixer als mitjans abans de comunicar-li-ho a ella.

El president Puig va explicar que tenia previst abordar-lo amb la número dos del seu govern. "És evident que em correspon a mi la designació, però el parlaré amb la vicepresidenta", va dir. També va subratllar que l'equip de Sanitat es mantindria "bàsicament"