"El Valle no es toca" i "assassins" són les paraules que es llegeixen a les façanes de les seus de Compromís i del PSPV-PSOE a la localitat alacantina de Crevillent.

"En democràcia es pot discrepar i debatre obertament, però en cap cas no està justificat violentar, i aquesta és la diferència principal entre els demòcrates i els qui no ho són, per això es retraten els que han realitzat aquestes pintades, que sens dubte no tenen cap estima pels drets de la ciutadania ni de qui el representen," diu Compromís Crevillent en un comunicat. La coalició valencianista ha confirmat que presentarà denúncia per les pintades.

 

"Aquestes pintades no ens faran canviar les nostres conviccions. Continuarem volent un memorial de pau i reconciliació i que les restes de Franco abandonin el "Valle dels Caídos", assenyalen els socialistes.

Des de La Falange i grups d'extrema dreta afins fa setmanes que empaperen els carrers de diferents punts del país per realitzar una crida a les seves bases "en defensa del Valle de Los Caídos" i contra la decisió de l'executiu de Sánchez d'exhumar les restes del dictador. Amb el lema "El Valle no es toca" –el mateix que el de les façanes de PSOE i Compromís-, pretenen concentrar-se al monument de San Lorenzo de El Escorial aquest diumenge 15 de juliol. Des de diversos municipis alacantins (Alacant, Elx i Callosa del Segura), Falange ha organitzat una excursió amb autobús a la Vall dels Caídos per protestar pel compliment de la Llei de Memòria Democràtica.