El jutge del cas Gürtel José de la Mata comença aquest dilluns la ronda d'interrogatoris en la causa que recentment va obrir per investigar la responsabilitat de l'expresident valencià Francisco Camps en una adjudicació irregular a l'entramat de Corretja relacionada amb Fitur 2009.

Quinze persones, entre testimonis i imputats, han estat cridades a declarar aquesta setmana en el marc de la causa oberta arran de les revelacions en el judici a la branca valenciana de Gürtel. L'últim en comparèixer serà Camps, que ha estat citat com investigat divendres.

Primer ho farà aquest dilluns com a testimoni l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa, que va ser qui va apuntar a Camps com l'artífex d'un sistema il·legal de finançament del partit a través de contractacions fraudulentes amb la trama Gürtel, confessió, entre altres, que va motivar l'obertura d'aquesta causa.

Juntament amb ell compareixeran uns altres 4 testimonis entre qui figura l'excap de premsa de Camps, Nuria Romeral, que en el judici va afirmar que qui manava al PP valencià era Costa, i l'exconsellera Paula Sánchez de León.

Dimarts serà el torn de, entre altres, el capitost de Gürtel, Francisco Correa, que seguiran dimecres i dijous, respectivament, els seus subordinats Pablo Crespo i Álvaro Pérez, El Bigotes, que també en l'esmentat judici van corroborar les presumptes irregularitats comeses en el PP valencià.