El 98% dels centres educatius d’Infantil i Primària del País Valencià han optat per superar en els seus projectes lingüístics el 25% d’assignatures en valencià exigits en la nova Llei de Plurilingüisme, segons les dades provisionals fetes públiques per la conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. La llei preveu uns mínims del 25% d’assignatures per a cadascuna de les llengües oficials i entre un 15% i un 25% les assignatures impartides en anglès. Cada centre educatiu configura el seu programa lingüístic de centre atenent el context sociològic de l’alumnat.

Segons les dades provisionals, basades en el 93% dels centres educatius, el departament constata l’augment generalitzat de l’ensenyament en anglès. En aquest sentit, assenyala que fins a aquest curs les escoles impartien el 13% en anglès mentre que a la nova llei el mínim queda fixat en un 15%. Aquest percentatge serà superat pel 98% dels centres, amb percentatges en alguns casos pròxims al 25%.

1250 centres educatius

Per comarques, a les d’Alacant s’impartiran més del 15% d’assignatures en anglès en un 98% dels centres; a les de Castelló, en un 99% dels centres, i a les de València, en un 98% dels centres amb dades oficials. La conselleria d’Educació també ha informat que en el cas del valencià, en el 98% dels centres educatius han optat per impartir més d’un 25% de l’horari lectiu en llengua pròpia.

Per comarques, a les d’Alacant es tracta d’un 96% dels casos; a les de Castelló, d’un 100% dels casos, i a les de València, d’un 99% dels casos. Pel que fa al castellà, en un 91% dels centres impartiran més del 25% d’hores lectives en aquesta llengua. Per comarques, a les d’Alacant es tracta d’un 93,6%; a les de Castelló, d’un 81% , i a les de València, d’un 92,5%.

De les dades que es tenen dels 1.250 centres educatius del territori valencià, en el 97% dels casos els consells escolars han aprovat el projecte lingüístic per majoria de dos terços. En el cas de les comarques d’Alacant, ha estat en un 94,3% dels casos; de les de Castelló, en un 94,6% dels casos, i de les de València, també en un 99,2% dels casos. Al respecte, la conselleria valora que el procés de votacions als consells escolars dels centres s’ha produït amb total normalitat i amb el consens generalitzat de les diferents comunitats educatives.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat