El calendari per a la investidura de Ximo Puig com a president de la Generalitat que estudien Les Corts Valencianes és que el dimecres 12 de juny se celebri el ple del debat d'investidura, i el diumenge 16 el ple perquè prometi davant de la Cambra el càrrec per segona legislatura consecutiva.

El president de Les Corts, Enric Morera, iniciarà aquest divendres la ronda de consulta amb els portaveus dels grups parlamentaris perquè li comuniquin la seva posició sobre la investidura de l'únic candidat presentat, primer amb Vox, a les 10,30 hores, a qui seguirà Ciutadans una hora després i finalment el PP a les 12.30 hores.

Les reunions continuaran dilluns, amb Unides Podem (a les 10.30 hores), a qui seguirà Compromís (a les 11.30 hores) i finalment el grup socialista (a les 12.30 hores), que és l'únic que ha presentat candidat a la investidura.

Finalitzada aquesta ronda de consultes, el president de Les Corts fixarà la data del debat d'investidura, que previsiblement serà el 12 de juny (l'últim dia del termini que fixa el reglament de Les Corts), mentre que quatre dies després, diumenge, se celebraria el ple per a la promesa del president davant de Les Corts.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha indicat que no s'han plantejat la data de la promesa del president, ja que primer s'ha de produir la investidura el dia 12, a la que cal arribar tenint tancat "el què, el com i el qui" del pacte. Compromís "votarà la investidura, o, no si està" tancat tot això, ha alertat.

Sobre això, el portaveu socialista, Manolo Mata, ha indicat que el 12 serà el ple de la investidura, "on hi haurà investidura o no", ja que la voluntat és que aleshores hi hagi acord però és possible que no n'hi hagi", encara que "no tindria cap lògica".

El síndic d'Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau, ha afirmat que obrir Les Corts un diumenge costa "10.000 euros extra" i no és necessari fer aquesta despesa, mentre que la portaveu adjunta, Rosa Pérez, ha indicat que ells no ho farien un diumenge, però que tampoc s'hi oposaran.

La síndica del PP, Isabel Bonig, ha afirmat que espera que s'arribi a la investidura amb tot "lligat" i que no hi hagi "cap ensurt".

Per al síndic de Ciutadans, Toni Cantó, si el tripartit proposa que el ple per a la promesa del president sigui diumenge, com la legislatura passada, tindran majoria, i no li correspon a Cs fixar aquesta data, ni tenen pes per oposar-s'hi.

La síndica de Vox, Ana Vega, s'ha mostrat partidària que les institucions costin "el menys possible" al ciutadà, i per tant si la promesa del president pogués fer-se entre setmana seria preferible, per evitar un "sobrecost" al ciutadà.