627 valencians víctimes del nazisme seran recordats amb una placa que es col·locaran als seus municipis natals. La iniciativa, impulsada per la Generalitat Valenciana ha estat batejada amb el nom 'Construint memòria' coincidint amb el primer aniversari  de la llei valenciana de memòria democràtica, "una llei per a no oblidar el passat i recordar els valencians que van lluitar per la nostra llibertat", segons paraules del president Puig.

“És una llei per a "aprendre del passat" i per a recordar als valencians "d'ara i del futur" que "no hi ha res més important que la dignitat de l'ésser humà", a més de servir com a homenatge als valencians que "van lluitar per la nostra llibertat".

"El més important hui és combatre la banalitat del mal i les seues conseqüències", ha reivindicat Puig, alhora que ha proposat tres "exercicis" per a enfrontar-se a ella, com l'homenatge als valencians que "van malviure o van morir" en camps de concentració, ja que van ser "actius defensors dels millors valors" i mereixen "el reconeixement que mai van tindre"