Amb el país en tensa espera de la sentència del Suprem que pot condemnar mig Govern de la Generalitat, la presidència del Parlament i els líders socials a uns quants anys de presó, la Legió es passeja per Vilafranca del Penedès amb les seves armes i una cervesa als dits i la Guàrdia Civil es felicita per les detencions del 23 de setembre i les hòsties de l’1 d’octubre. I no només això, sinó que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general de Brigada Pedro Garrido, ha dit amb evident burla i menyspreu: “Ho tornarem a fer”.

No cal tenir l’agilitat mental d’un Mateu Lahoz desxifgrant Dembélé per entrendre que es refereix que, si convé, tornaran a atonyinar a la població civil sense manies i amb l’acarnissament que va veure el món sencer, inclòs, per cert, Pedro Sánchez, que va escriure un tuit cèlebre: “Quiero dejar claro nuestro desacuerdo con las cargas policiales producidas en el día de hoy. El deseo de la pronta recuperacion de los heridos. Y nuestra voluntat de exigir responsabilidades a los dirigentes que ordenaron esas cargas policiales”. Com és sabut, Sánchez mai més es va preocupar pels ferits, mai va demanar responsabilitats i, sí, els responsables d’aquella salvatjada viuen feliços i promocionats. Sánchez, avui, no demana cap cessament per les paraules del senyor cap de la Guàrdia Civil amenaçant de repetir un escarment. Ni Sánchez, ni la delegada del govern espanyola, Teresa Cunillera, del PSC per més dades. És més, el seu govern ha decidit enviar més policia, a veure si cal tornar-ho a fer.

Ahir els senyors que van en parella es va saltar tota presumpció d’innocència i van donar la condemna per feta, i desitjada

Quina colla d’irresponsables els senyors de l’"a por ellos". Just en vigílies de la sentència, just quan els Mossos pretenien recuperar la coordinació després de les ferides que va deixar l’1-O i l’actitud prepotent i autoritària de Diego Pérez de los Cobos i Sebastián Trapote, que ja han passat a la història de la ignomínia, i van els senyors del todo por la patria i es dediquen a fer un acte sectari contra el major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana. Eren els coordinadors de l’operatiu del 20-S a la Conselleria d’Economia, que ha servit d’excusa per processar-los a ells per sedició i a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per rebel·lió. Aquella operació la va ordenar el jutge del 13 Juan Antonio Ramírez Sunyer, condecorat a títol pòstum per una investigació judicial que no té sentència, així com va ser premiada la secretària judicial, Montserrat del Toro, aquella que va demanar sortir en helicòpter. Però no els cal sentència. A l’acte fet a Sant Andreu de la Barca en honor a la patrona de la Benemèrita també hi era el fiscal Javier Zaragoza, l’home que vol deixar a la presó durant tots els anys que calguin a líders socials i polítics, xerrant animadament amb Tácito, el guàrdia civil autor de la novel·la del Suprem. No faltava ningú. Hi eren tots els actors de la pel·lícula que servirà per enviar a presó al Govern de la Generalitat. Ahir els senyors que van en parella es va saltar tota presumpció d’innocència i van donar la condemna per feta, i desitjada. Doncs clar, la sentència ja està escrita, ara ja no els cal dissimular, es pot veure la tramoia a plena llum del dia. Missió acomplerta. La trama al descobert. Sense complexos. Amb burla i tot. Només els faltava dir aquí manem nosaltres i tenim impunitat.