No dones per fet que algú sap que l'estimes. L'amor no s'endevina, se sent i s'ha de fer sentir. Lo batec del teu cor no es percep des de fora, encara que a tu et semble que vaja a sortir-te per la gola. No permetes que cap pell propera es gele per la percepció de no ser estimada. Ningú no va sobrat de tendresa.

No dones per fet que l'amic ha entès que estàs dolguda per una actitud que potser ell ni recorda haver tingut. Ningú no naixem amb una bola de vidre. No el castigues amb la teua actitud sense que ell en sàpiga el motiu. És millor recordar-li l'ofensa amb serenor. Igualment, no dones per fet que ho ha oblidat: hi ha gent que dissimula molt bé l'amnèsia. En tot cas, que la rancúnia no t'atrape però que la desmemòria no t'abandone.

Fins i tot les més grans persones s'empetitixen si agafes los prismàtics al revés

No dones per fet que la lleialtat és eterna. Fins i tot les més grans persones s'empetitixen si agafes los prismàtics al revés. No dones per fet que t'has equivocat. Un error no és sempre una mala decisió, la perspectiva en sap molt d'això. Ni tampoc cregues que has perdut una oportunitat: molt sovint, si no s'obri, és que no era la teua porta. No dones per fet que una cosa és impossible: lo més difícil sol costar una mica més, però això no vol dir que t'hages de rendir, perquè llavors sí que ho seria, d'impossible.

No dones per fet que podràs complir tots los plans que tens al cap. La vida és fútil, lo camí té revolts i l'oratge canvia: porta sempre una biodramina a la butxaca i un paraigua a la bossa. No dones per fet que hi serem per sempre, lo sempre sona llarg i sembla molt però també s'acaba i no dones per fet que el temps ho cura tot, lo temps sap passar però no fa miracles.

No dones per fet que mai més no podràs tornar a estimar algú amb aquella intensitat que només tu saps. Lo cor té més vides que un gat i podria sortir bé si escoltéssem la crida del desig inajornable que mos vol fer saber que els regals són per a viure'ls, que els petons són per a fer-se'ls i els secrets són per a dir-se'ls. No dones per fet que Murphy i la seua llei tenien raó: si una cosa va bé, encara pot anar millor, però tampoc dones per fet que les coses cauen del cel: aprén a volar.