Marxar de cap de setmana o senzillament plegar després de la jornada laboral no és el mateix avui dia que fa vint anys. Moltes persones d’aquest país ens n’anem amb el correu electrònic al damunt, el WhatsApp i la línia telefònica a sobre i aquest fet té conseqüències. Una de les primeres és la difuminació total entre la vida laboral i la personal. Actualment, estar-se a la platja o la piscina o bé estar a l’altra punta del món i continuar treballant ja no és una cosa rara. A més a més, aquest estiu, amb la finalització de la itinerància a la Unió Europea, aquesta realitat prendrà una volada inimaginable.

Un dels factors més rellevants d’aquesta realitat són els efectes que té en la salut de les persones. Els metges ja estan catalogant tot un reguitzell de malalties noves: la síndrome de revisió constant, o el que és el mateix, la necessitat de mirar el mòbil constantment, o bé el denominat tecnoestrès, estar contínuament treballant i pendent de què passa al lloc de treball. Totes aquestes noves patologies, com és obvi, no surten a les velles lleis ni codis laborals.

El fet d’estar permanentment connectat vulnera un munt de drets dels treballadors i treballadores

El fet d’estar permanentment connectat vulnera un munt de drets dels treballadors i treballadores. En primer lloc, allarga innecessàriament la jornada laboral i el temps en què el treballador està a disposició de l’empresari. La connectivitat avui dia és sinònim de disponibilitat total i, d’una manera inconscient, s’està convertint en una nova forma d’explotació i en un nou element per no repartir la feina i generar més ocupació. A més a més, cal afegir que el Tribunal Suprem ja ha aprovat diversa doctrina al respecte, perquè entén que l’ús de les noves tecnologies amb relació al treball pot vulnerar el dret a la intimitat, a la imatge i fins i tot atemptar contra el secret de les comunicacions. Ni tan sols el fet que l’aparell pertanyi a l’empresa és sinònim d’estar a la completa disposició.

Davant d’aquesta realitat, ja hi ha països que han posat fil a l'agulla per limitar aquests efectes en els treballadors i treballadores. La darrera reforma laboral francesa va modificar la “Loi Travail” (Loi 2016-1088) i ja reconeix el dret a la desconnexió i exigeix a l’empresa que reguli l’ús dels dispositius digitals per assegurar i respectar el temps de descans i les vacances. Aquest és el primer Estat que regula aquest fet, que algunes empreses anaven gestionant individualment amb el tancament dels servidors de l’empresa a partir d’una hora determinada, com l’alemanya Volkswagen. A l’Estat espanyol, algunes empreses com AXA han arribat a un acord a través de la negociació col·lectiva per regular la fi de la connexió digital per als seus 4.000 treballadors i treballadores quan acaba l’horari laboral.

És urgent i necessari que la regulació de l’ús de les noves tecnologies no es faci conveni a conveni o amb acords limitats, sinó que cal canviar l’estatut dels treballadors i la llei de prevenció de riscos laborals

El dret del treball ha d’evolucionar com ho fa la societat. Ha de ser àgil i adaptar-se als nous temps amb celeritat, perquè si no, la realitat hi passa pel damunt i actua com un tsunami, com ho fa habitualment contra els més febles. Per aquest motiu, és urgent i necessari que la regulació de l’ús de les noves tecnologies no es faci conveni a conveni o amb acords limitats, sinó que cal canviar l’estatut dels treballadors i la llei de prevenció de riscos laborals. És cert que tradicionalment la jornada laboral, els períodes de descans i els temps entre jornades ja es troben regulats. Però la irrupció de les noves tecnologies obre un ventall enorme de nova casuística i noves realitats. I s’han de prendre en consideració abans que no esdevinguin un element més de distorsió del poder de l’empresari davant dels treballadors i treballadores.

Arriben les vacances i el millor que podeu fer és gaudir-les. Tanqueu mòbils, tauletes i la televisió, perquè l’actualitat certament angoixa. Ja veureu com és bo per a la vostra salut, però també ho és per a l’empresa. Perquè avui dia hem confós el significat de les urgències. Perquè al món boig on vivim tot necessita una resposta ràpida i immediata. Doneu temps al temps. Aprofiteu l’estiu per anar a la platja, passejar i fer aquells sopars interminables amb els amics. Aneu a xiringuitos i a envelats de festa major. O senzillament, avorriu-vos i feu el dropo. Perfeccioneu el noble art de badar. Que la feina és la feina i la vida és limitada. Xaleu i desconnecteu.