1. La CUP-ICV 'connection'

La vida té estranyes casualitats. Ho demostra la connexió entre ICV i la CUP. L'encara cap de files per Lleida dels cupaires, Ramon Usall, –va avançar dissabte que deixaria l'escó al gener– va treballar amb Dolors Camats durant un any a la Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives. L'ecosocialista era la directora i Usall, el segon de la casa.

2. Ciutadans desemparats

L'eclosió de Ciutadans a les passades municipals va deixar un bon grapat de regidors, 176 a tot Catalunya. Després d'un cicle electoral intensíssim, amb les plebiscitàries i les espanyoles, els regidors es senten molestos perquè es troben "desemparats" per la direcció. "No acabem de rebre instruccions concretes ni orientacions específiques", es queixen els regidors de la formació d'Albert Rivera.

3. Vot per un xoriço

A Sant Cugat del Vallès, una de les ciutats amb la renda per càpita més alta de Catalunya, també hi ha indignats amb sentit de l'humor. Ho demostra aquesta fotografia de Josep Maria Vallès a la Casa de Cultura de la Ciutat que va votar un xoriço.

 

xoricillo

4. La nova feina de Ramon Usall?

El 'monodiputat' de la CUP per Lleida, Ramon Usall, va anunciar dissabte que deixaria l'escó. I aquest dilluns ja apuntava una nova feina... guia del Parlament, tal com ensenya aquesta fotografia.

 

El diputat Usall fent de guia al Parlament/Q

 

5. L'Esquirol, el poble més independentista?

Aquesta és la pregunta que es fa, de manera socràtica, el periodista de la SER José Luis Sastre en comprovar que ni el PP ni el PSOE arriben al 3% dels vots

 

https://twitter.com/jl_sastre/status/678839913958215680

6. El PACMA triomfa a Tordesillas

Tordesillas, el poble de Valladolid que va aixecar la polèmica per la carnisseria del Toro de la Vega, també té revolucionaris. Ho demostren els 9 vots que ha obtingut el PACMA, el partit antitaurí, un 0,18% que encara resta lluny del 47% que ha assolit el PP.

7. L'exconseller Huguet pica l'ullet a CSQP

https://twitter.com/Josep_Huguet/status/678823769687879680

8. Arrufat no va votar

Després de la polèmica que l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat va aixecar assegurant que si votés el 20D votaria En Comú Podem, aquest dilluns ha assegurat a El Nacional que no va anar a votar.

9. Drons al servei de Correos

El servei oficial de Correos ha posat en marxa les proves per tal de repartir paquets postals i cartes amb drons. Les proves, de moment, són positives, tal com ensenya aquest vídeo.

10. El bastió de Duran

Fígols, al Berguedà, ha estat l'únic poble on Unió ha guanyat el 20D. Ho ha fet amb vuit vots.

11. Un senat d''Star Wars'

https://twitter.com/ReginoMateo/status/678701016909500417

Postres de músic

Una de les sorpreses de la nit electoral va ser el nou pentinat d'Agnès Marquès que va aixecar veritables passions a les seus electorals dels partits.

 

agnes2