Estimada Dolors,

Voldríem dir-te que pensem en tu cada dia, no et tenim a prop però sempre hi ets present, com ho són també les persones que no poden tornar encara a casa. Saps que tens tota la nostra estima i la nostra força amb tu, si és que et serveix o la necessites en qualsevol moment.

Sàpigues que per nosaltres la teva força és un gran estímul. Sempre incansable, lluitadora, compromesa. Ens ho has demostrat incomptables vegades, a la Unió General de Treballadors (UGT), al Govern des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i ara en l’adversitat de la presó ens ho segueixes demostrant. Ens expliquen que amb tenacitat has encapçalat diverses iniciatives per reivindicar un tracte igualitari entre homes i dones, minoritàries a Puig de les Basses; entre altres en l’accés i horaris d’alguns serveis i recursos del centre. Qüestions que des de fora del mur semblen anecdòtiques, però la presó és un lloc de mancances, i a dins resulten de rellevància vital.  

És un compromís i una fermesa que volem, que necessitem. Ens preparem per un judici injust, però malgrat tot i sigui quin sigui el resultat, ens en sortirem. Perquè, com ens deies en la teva darrera carta: “volem i hem d’assolir una societat de totes i tots, on tothom és valorat en clau de llibertat, igualtat i fraternitat. Una societat multicultural, inclusiva, acollidora, justa, defensora de les llibertats d’expressió i amb espais públics de la ciutadania i per a la ciutadania. Creiem en la convivència i el diàleg, sempre.

Ens preparem per un judici injust, però malgrat tot i sigui quin sigui el resultat, ens en sortirem

Com bé exposes, malgrat les dificultats i els desencontres sempre existeix un espai compartit sobre el qual reconstruir consensos i restablir confiances. És en la coincidència on cal que fixem la mirada. Per això, mai no insistirem prou en la força dels projectes compartits, plurals, diversos i capaços d’aplegar sensibilitats diferents. Com el projecte apassionant de construir la República catalana.

Avançar col·lectivament, aquest ha estat l’objectiu permanent dels catalans al llarg de la seva història i ho és encara avui. I avançar sempre ha estat sinònim d’aprofundir en la democràcia i d’establir bases més sòlides per al benestar de la ciutadania.

Aquest és el futur que compartirem. Els murs, per temps que els haguem de patir, no ens faran canviar. Estem carregats de raons, d’il·lusió, i d'esperança en un futur millor, que, n’estem segurs, es decidirà sobre la base de la llibertat, mai de la imposició.

Oriol Junqueras

Raül Romeva

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat