A les 00.00 d'aquest dimarts comença la campanya electoral d'unes eleccions convocades per M. Rajoy. Per l'article 155. Tot i que l'article 155 no diu res de convocar eleccions. Ni tampoc diu res de moltes altres coses que s'estan fent invocant-lo. Però, ja ho diu la famosa frase: “No preguntis què pots fer amb l'article 155, fes-ho directament i sense preguntar”.

Aquests dies, un servidor de vostè i en Roberto Lázaro anirem per aquests mons del vot per explicar les coses que hi veiem. Després de llargues reunions de tempesta d'idees hem decidit que a la cosa en direm “El vid-iu de campanya”. Efectivament, ho ha endevinat, no teníem un joc de paraules pitjor per fer amb “vídeo” i el meu humil nom.

De moment, aquest matí hem anat a la presentació del cartell electoral de la CUP. El candidat per BCN és en Carles Riera, un senyor que no fa cara de ser de la CUP sinó de professor de filosofia. Però no ho és. De professor de filosofia. És sociòleg. I tampoc és “el” candidat. La CUP ni té líders, ni té candidats. Té gent que fa coses. Molta i molt variades. I d'aquesta manera compleixen el que va dir qui, com ja ha quedat explicat, és el responsable de la campanya, M. Rajoy: “Los catalanes hacen cosas”.

Si vol veure què ha passat a l'acte, aquí té el primer vid-iu: