(Aquesta humil columna ofereix avui la transcripció de l'acte a favor de la unitat realitzat recentment i en el qual van participar representants de dues organitzacions que defensen la unitat com a eina imprescindible per al futur del país)

―Catalans i catalanes, us parlo des de la defensa sense escletxes de la unitat. Al partit A defensem amb tota claredat un lema que no enganya: unitat, unitat i unitat. Entre tots i totes. Unim-nos molt junts i molt juntes! Si ens unim, tot serà més fàcil i arribarem allà on volem arribar!

―Hola catalans! Al partit B també defensem la unitat sense matisos i demanem que ens unim. No pot ser que anem separats. No ens ho podem permetre. La unitat és imprescindible per aconseguir els nostres anhels. Si no anem junts, serà impossible. I si no anem juntes, tampoc. Catalans i catalanes, unim-nos! Molt!

―Com a partidaris de la unitat unida, al partit A cridem a abandonar el partidisme en nom del bé comú. El nostre objectiu és difícil, però amb la necessària unitat, tot serà més fàcil. Crideu amb mi, sobretot la gent del partit B: Unitat, unitat, unitat!

― Al partit B sempre hem fet bandera de la unitat. Tant, que estem preparant una esmena on defensem un canvi en la lletra del nostre himne nacional. On diu “quan convé seguem cadenes” proposem que hi digui “quan convé seguem cadenes, però seguem-les tots junts molt units i tampoc les seguem gaire, no fos cas que les desuníssim”...

―Catalans, des de la defensa més estricta de la unitat, us volem alertar dels que diuen que defensen la unitat però no fan els passos necessaris perquè hi hagi una unitat efectiva. La unitat es defensa unint-se, no dient que vols unir-te. Emplacem doncs al partit B que si vol la unitat, tot és molt fàcil. Va, unim-nos!

― Entomem el repte. Perquè ens creiem la unitat efectiva. Va, unim-nos. Ara mateix. Sense esperar més.

―Doncs va, fem-ho.

―Comenceu vosaltres...

―No, millor vosaltres...

―No carai, nosaltres volem la unitat de veritat, per tant, segur que no ens farem enrere a l'últim moment. Hi podeu confiar totalment. Feu el primer pas vosaltres i nosaltres de seguida ens hi afegirem.

―Nosaltres, que sempre hem defensat la unitat vertadera, però des de la pluralitat que enriqueix els projectes, no podem permetre apropiar-nos de la idea de la unitat. No ho faríem mai. No és el nostre tarannà. Per tant, us emplacem a vosaltres que inicieu el camí de la unitat.

―No, no, darrere de vosaltres.

―No, de veritat, nosaltres no necessitem posar-nos la medalla d'haver estat els primer en arribar a la unitat perquè ens la creiem de manera sincera.

―Va, ni vosaltres ni nosaltres, fem una llista unitària i a partir d'aquí comencem a enfortir la unitat.

―Completament d'acord en la unitat!

―I la llista?

―Quina llista?

―La llista unitària!

―La unitat d'acció està per sobre de les llistes. I és molt més efectiva.

―Però una llista única ens enforteix a l'hora d'aconseguir els objectius.

―És molt millor que, en nom de la unitat, presentem les nostres propostes per separat i després unim estratègies.

―Unim-les ja des d'un principi en una llista única.

―La diversitat és riquesa. I després ja tindrem un immens terreny comú per davant.

―Doncs comencem ara a llaurar el terreny comú amb una llista conjunta.

―Bé, primer potser haurien d'unir-se entre si els que demanen la unitat als altres, no?

―Unitat, unitat!!!

―Unitat, unitat!!!

―Nosaltres més!

―Nosaltres més de més, de més!

―Nosaltres, unitat infinita!

―Doncs nosaltres unitat infinita, multiplicada per infinit!

―Doncs nosaltres, això, però dos cops i amb Loctite!

―Doncs nosaltres amb Super Glue 3!

(I fins aquí la transcripció de l'acte a favor de la unitat que va celebrar-se recentment sota el títol genèric de “No es posen d'acord ni amb la marca de la pega”)