(Aquesta humil columna avui ha tingut accés a una probable conversa entre una jutgessa no política i que es creu la seva feina i la seva filla de 6 anys. Tot seguit la reprodueixo)

- Mama, mama, què és la justícia?

- Doncs consisteix a jutjar segons la veritat i el dret i donar-li a cadascú el que li correspon.

- O sigui, la justícia són els bons?

- Sí, filla meva. La justícia serveix per castigar els dolents que fan coses dolentes.

- I la justícia sempre és bona.

- Sí, però com que l'administren humans, de vegades comet errors. Però no ho fan volent. Quan siguis gran ho entendràs...

- Mai ho fan volent?

- Els jutges bons, no.

- Els bons no? Això vol dir que hi ha jutges dolents?

- No, els jutges no són dolents. El què passa és que de vegades n'hi ha alguns que fan coses diferents de la resta...

- Com el del cas Valtònyc a Bèlgica?

- Perdó?

- Sí mama, guaita que ha penjat en Valtònyc a Twitter. És la demanda que la justícia espanyola li fa a la belga perquè l'enviïn cap a Espanya. Mira quina casella han marcat...

- Ho veus, mama? Han marcat terrorisme. La justícia espanyola considera que un cantant és un terrorista que realitza actes terroristes...

- Bé, és un cantant que fa lletres una miqueta fortes...

- Ja, però això és terrorisme? Opinar és terrorisme? Insultar és terrorisme? Dir barbaritats és terrorisme? Si jo dic “caca, cul, pet i moc”, soc una terrorista?

- .......

- I, mama, mama, mama, eh, eh, eh... És terrorisme i rebel·lió aixecar la barrera d'un peatge, com va fer la Tamara Carrasco, que encara avui no pot sortir de Viladecans perquè pateix mesures cautelars derivades d'aquestes acusacions?

- I tu, com és que tens aquest llenguatge?

- És que miro TV3 i vaig a l'escola. Estic adoctrinada!!!

- Queeeeeeeè?

- Noooo és broma, mama... Soc una nena bromista que fa riure, com la justícia espanyola demanant aplicar lleis del segle XIV...

- Però, què estàs dient?

- Que la fiscalia escocesa, per ordre de l'espanyola, pretén que la justícia d'aquell país extradeixi la consellera Clara Ponsatí, acusada d'organitzar el referèndum. Però mama, ¿saps de quan és la llei que pretenen usar, segons afirma el seu advocat? Del 1351, mama!!! Del segle XIV, mama!!! De fa 667 anys, mama!!!

- Bé, filla meva... és hora de rentar-te les dentetes que ja toca anar a dormir, eh...

- Però si són les onze del matí, maaaaaaaama! I encara no t'he explicat això del guàrdia civil de La Manada. ¿Saps que van condemnar-lo a 9 anys de presó per abusos, oi? I que van posar-lo en llibertat sota fiança de 6 mil euros? I que van retirar-li el passaport perquè no fugís, també ho sabies, oi?

- Sí, filla meva...

- I saps que el van pillar intentant fer-se un passaport nou, oi?

- Sí, filla meva...

- I saps que si algú que té el passaport retirat i va a fer-se un passaport nou, el més probable és que no el vulgui per fer-se una visera pel sol, oi?

- Sí, filla meva...

- I saps que aquest guàrdia civil continua en llibertat perquè no consideren que hagi fet res dolent, oi? Com continuen en llibertat els de la Blanquerna i com tantes altres coses, eh mama, eh, eh, eh?

- ..........

- Mama, a qui truques?

- A la feina per dir que dilluns no hi aniré, a un CDR per dir que em facin lloc i al Tribunal Suprem per fotre'ls uns crits.

- Mama, mama, mama, eh, eh, eh, que puc cridar amb tu?

- Pobre de tu que no ho facis...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat