Fernando Sánchez Dragó va publicar aquest diumenge al diari El Mundo un article titulat “Con faldas y a lo loco”. No seré jo qui li digui a vostè el que aquest senyor va escriure perquè el millor és que vostè ho llegeixi directament.

Dragó 1

Si he subratllat alguns fragments de la peça és perquè avui aquest senyor ha escrit un altre article on nega o bé justifica haver escrit el que va escriure. La peça-desgreuge de si mateix d'aquest dilluns es diu “Ni fake ni new”. I en comptes de demanar perdó per les inexactituds en què basa la seva teoria dominical, Dragó fa exactament el que ell diu que no va fer en el seu primer article: una fake new.

Precisament la fake new consisteix a crear una veritat a mida, a partir d'aquí donar-la com a certa, encara que es demostri que és falsa, i amb aquesta falsedat sostenir que és la realitat la que menteix. I això Dragó ho ha fet amb mà mestra.

Repassem moments d'aquesta obra de macramé del “jo tenia raó, jo soc Déu i vostès estan per sota meu”.

Primer la mandra de l'escriptor de baixar a la terra a donar explicacions a gent inferior...

Dragó 2

I dono explicacions, no perquè cregui que em toca fer-ho, sinó perquè un xicot m'ho ha demanat...

Dragó 3

Total, que jo faig un article amb unes xifres i unes quantes persones me les rebaten. Però resulta que les xifres dels altres no tenen cap credibilitat i són dubtoses. I per què ho són? Doncs perquè qui les difon és mala gent.

Dragó 4

I les meves xifres, són certes? Doncs són tan incertes o no com les altres. Per tant, per què hauria jo de demanar perdó per res? Que el demanin ells, que publiquen xifres que jo he decidit no donar com a certes...

Dragó 5

O sigui, com que el món està ple de mentides, a mi que m'expliquen...

Dragó 6

I fins aquí la descripció. Ara l'opinió. La meva. Sobre aquest tema.

Tots ens equivoquem. Cada dia unes quantes vegades. I a tots ens han colat per l'escaire una dada o una informació incerta o ens hem deixat dur per una apreciació personal errònia. I tots hem escrit un article injust basat en una informació no correcta, inexistent o que directament era mentida. Però quan això passa, quan t'equivoques, el mínim que toca fer és dir-ho, rectificar i, si cal, demanar perdó. No passa res. I fins i tot és honest.

L'arrogància és molt necessària per qui es creu superior a la resta. Però si li cal demostrar en públic l'autosuficiència del milhomes realment està demostrant que no només no és un milhomes sinó que amb prou feines arriba a mig. I és allò que tota la vida n'havíem dit un pobre home.