Va dir-ho el fiscal del cas Palau en les seves conclusions: “La bandera justificava l'abús amb la cartera”. Traducció: “Al Palau hi van robar en nom de Catalunya”. Sí? Segur? Ara intentaré argumentar el contrari, però abans m'agradaria rebatre un altre mantra. Quan contestes aquesta afirmació dient: “Escolti, de quina pàtria m'està parlant? Rajoy ha de declarar pel cas Gürtel, el PP de Madrid, del País Valencià i de les Balears eren màquines extractives de diner públic per finançar el partit i les seves butxaques i ningú diu que ho fessin embolicats en cap bandera”, la resposta sempre és: “¿No poden parlar de la corrupció catalana sense acabar traient la corrupció espanyola? Per què no fan autocrítica i deixen de justificar-se amb el que fan en altres llocs?”.

Escolti, a mi el que em molesta és que em fotin la cartera, no qui me la fot. I el que m'emprenya, perquè ho trobo un insult a la intel·ligència que la pobra intel·ligència no es mereix, és que s'usi la procedència de qui em fot la cartera per demonitzar una ideologia. Quan jo em queixo que relacionin el cas Palau amb el “catalanisme” (així, com a concepte en general) no estic justificant la corrupció perquè sigui “nostra” sinó que reclamo que, pel mateix motiu, es digui que els implicats en el cas Gürtel s'embolicaven amb la bandera espanyola. O que no es digui en cap dels dos casos. O tots moros o tots cristians. ¿O és que els catalans ens corrompem no per ser uns xoriços sinó perquè som catalans i els espanyols, en canvi, es corrompen en tant que xoriços patològics i no per ser espanyols? ¿Els catalans duem l’ADN corrupte al sentiment de pertinença i els espanyols el duen al seu comportament moral?

I ara anem a l'origen “catalanista” de la corrupció de Millet i Montull. Tot i que no hi ha sentència, donem per bo que sí, que van desviar diners per finançar Convergència. Perfecte, doncs llavors estarien finançant un partit, no un país. En tot cas van embolicar-se amb la bandera d'un partit. I hi ha una Catalunya que no és convergent i que és indepe i que no ha vist un euro del Palau. I si mirem el vot convergent i el vot a favor de la independència, hi ha més Catalunya d'aquesta que de l'altra.

I quan es demanaven diners per les obres del Palau es demanaven per l'edifici d'una entitat privada que acollia una certa classe social, no per Catalunya. I el Gobierno Aznar en va donar. I Aznar es passejava pel Palau.

Millet Aznar2 Millet Aznar1

Per no parlar de segons quines cartes. Cartes com aquesta són embolicar-se en la bandera? En quina? En tot cas en la dels negocis particulars i en els interessos privats...

Per tant, ¿Aznar va finançar les obres del Palau d'un Millet embolicat en una bandera o va pagar unes obres per tenir a favor la classe social que representava (o deia representar) Millet? ¿A qui estava intentant comprar Aznar, la classe social de Millet o el catalanisme/separatisme? ¿Millet va ser o és indepe? ¿La Convergència que, presumptament, va cobrar aquells diners era indepe o era la CConvergència del Majestic, la del 30% de l’IRPF, el cistell d'impostos i el tortellet de crema dels diumenges després de sortir de missa? ¿Amb quina bandera s’embolicava Millet, amb la catalana/estelada o amb la bandera de l’Upper Diagonal? 

Potser estic mal fixat, però el “catalanisme” de Millet a l'hora d'omplir-se les butxaques és comparable a l’espanyolitat del “Luís, sé fuerte”. I els dos, presumptament, ens han fotut la cartera, siguem catalans, espanyols, o de Jupiter. Però cap dels dos ho ha fet per ser ell català, espanyol o de Jupiter.